tech talk: How to handle 2 MW of power in a matchbox-sized target.

Sluit je aan bij onze collega’s Johannes Jobst en Joseé Kleibeuker Heijmans wanneer ze vertellen hoe je 2 MW aan energie in een object ter grootte van een luciferdoosje kunt hanteren. Dit is namelijk een cruciaal onderdeel van het proces waarbij het medische isotoop Mo-99 wordt geproduceerd voor het diagnosticeren van kanker, zonder de inzet van een nucleaire reactor. Na afloop is er een Q&A gevolgd door een virtuele netwerksessie.

Blootstellen op de grenzen van wat mogelijk is

Radio-isotopen worden veel gebruikt voor medische diagnostiek en behandeling, zoals de zorg voor kanker. Met name het Mo-99/Tc-99m-systeem is de meest gebruikte medische radio-isotoop ter wereld met jaarlijks tientallen miljoenen diagnostische procedures. Helaas is de huidige productiemethode gebaseerd op uraniumsplijting wat veel kernafval oplevert.

In het kader van het SMART-project ontwikkelt IRE een nieuwe productiefaciliteit voor Mo-99 die berust op het blootstellen van een molybdeendoelwit met hoogenergetische elektronen (het LightHouse Isotopes-concept). De geplande fabriek zal een groot deel van de wereldwijde vraag naar Mo-99 voorzien zonder dat er een kernreactor nodig is en dus bijna zonder kernafval.

Met deze module ontwikkelt Demcon het hart van deze grensverleggende fabriek. Het omvat het doelwit waar de elektronenstraal het molybdeen raakt en de Mo-99 isotoop wordt geproduceerd onder de opwekking van extreme hitte, evenals de systemen om het geactiveerde doelwit te extraheren en aan te vullen met vers molybdeen.

Meld je aan voor de Tech Talk

Wanneer: 17 juni 2021
Tijd: 16.30 uur (GMT + 1)
Bijeenkomst: Livestream via YouTube, de link ontvang je enkele dagen van tevoren. Je ontvangt ook een link voor de virtuele netwerksessie.
Taal: Engels